Rosiile sterilizate in apa cu sare pot inlocui cu succes rosiile proaspete in anotimpul rece.
Se aleg rosii mici, rotunde, carnoase, proaspete si foarte tari. Se curata de codite, se spala, se aseaza pe o sita ca sa se scurga bine apa. Cand s-au zvantat, se inteapa cu o scobitoare, de 3-4 ori fiecare, pentru a le patrunde saramura si se aseaza in borcoane, cu grija, fara a le indesa. Se prepara o saramura dintr-o lingura rasa de sare la un litru de apa si se lasa pe foc pana clocoteste. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se toarna peste rosii. Se sterilizeaza in prima zi 25 minute, iar a doua zi 10 minute.
Rosiile sterilizate in apa se pot folosi la ciorbe, sosuri sau alte mancaruri.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii