Rosii sterilizate in apa cu sare

Rosiile sterilizate in apa cu sare pot inlocui cu succes rosiile proaspete in anotimpul rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rosii sterilizate in apa cu sare

Ingrediente

  • rosii mici
  • apa
  • sare

Mod de preparare

Se aleg rosii mici, rotunde, carnoase, proaspete si foarte tari. Se curata de codite, se spala, se aseaza pe o sita ca sa se scurga bine apa. Cand s-au zvantat, se inteapa cu o scobitoare, de 3-4 ori fiecare, pentru a le patrunde saramura si se aseaza in borcoane, cu grija, fara a le indesa. Se prepara o saramura dintr-o lingura rasa de sare la un litru de apa si se lasa pe foc pana clocoteste. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se toarna peste rosii. Se sterilizeaza in prima zi 25 minute, iar a doua zi 10 minute.


Rosiile sterilizate in apa se pot folosi la ciorbe, sosuri sau alte mancaruri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc