Trebuie sa alegeti un sortiment de rosii care nu sunt prea zemoase, eu le-am ales pe cele lunguiete, am mai gasit cateva rosii galbene si am ales dintre ele care mi sau parut mai ok dup ace le-am feliat.
Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de bucatarie. Le-am taiat cu un cutit foarte bine ascutit in felii groase de aproximativ 0,5 cm, nu mai mult. Puteti sa folositi si un feliator electric, dar cantitatea fiind mica am zis ca nu e necesar. Am asezat feliile de rosii pe hartia de copt din tavi, pe o tava am pudrat rosiile cu sare, piper, oregano uscat, catei de usturoi lasati intregi, dar si taiati in jumatati. Cu cealalta tava am procedat la fel doar ca in loc de oregano am rupt frunzulite proaspete de busuioc. Am dat tavile la cuptorul incins la 100 grade, o tava am asezat-o pe grilajul din mijloc, iar pe cealalta putin mai sus, mai aproape de arzator. Am verificat la fiecare 15 minute tavile si le roteam, cea care era sus o mutam jos si invers. Cea care era mai aproape de arzator, am observat ca usca mai rapid si de teama sa nu se arda schimbam tavile. Am procedat in felul acesta 1 ora si 20-30 minute, iar daca mi s-a parut ca focul parpoleste prea tare,am redus temperatura la 80-90 grade. Am oprit focul, am intredeschis usa si le-am mai lasat inca 20 minute in cuptor. Am scos tavile si le-am lasat sa se raceasca de tot. Pentru ca su lipit putin de hartia de copt le-am desprins usor cu lama unui cutit. Am sterilizat trei borcanele si am pus intercalat felii de rosii lunguiete, felii de rosii galbene, usturoi. Am pastrat doar aroma ierburilor, adica intr-un borcan am pus doar rosii cu oregano, in altul rosii cu busuioc, iar in cel de-al treilea am amestecat rosiile cu oregano si busuioc. Am complectat cu ulei de masline, am infiletat borcanele cu capace, le-am etichetat si le-am depozitat in camara la loc uscat si racoros. Sunt minunate, pline de aromeeeee… 1.se folosesc plantele aromatice preferate 2.in borcanul cu rosii cu busuioc am mai strecurat si frunze proaspete
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleAsta e prajitura a doua din categoria ''pentru prietena mea la aniversare''....Imi place crema de nuca si zmeura,asa ca am...
Prajitura cu crema de nuca si zmeuraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii