Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Trebuie sa alegeti un sortiment de rosii care nu sunt prea zemoase, eu le-am ales pe cele lunguiete, am mai gasit cateva rosii galbene si am ales dintre ele care mi sau parut mai ok dup ace le-am feliat.

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Ingrediente

  • aproximativ 2 kg de rosii de gradina, din cele lunguiete si rosii galbene
  • catei de usturoi
  • frunze proaspete de busuioc
  • oregano uscat
  • sare (eu am folosit sare roz de Himalaya cu chili)
  • piper proaspat rasnit
  • ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de bucatarie. Le-am taiat cu un cutit foarte bine ascutit in felii groase de aproximativ 0,5 cm, nu mai mult. Puteti sa folositi si un feliator electric, dar cantitatea fiind mica am zis ca nu e necesar. Am asezat feliile de rosii pe hartia de copt din tavi, pe o tava am pudrat rosiile cu sare, piper, oregano uscat, catei de usturoi lasati intregi, dar si taiati in jumatati. Cu cealalta tava am procedat la fel doar ca in loc de oregano am rupt frunzulite proaspete de busuioc. Am dat tavile la cuptorul incins la 100 grade, o tava am asezat-o pe grilajul din mijloc, iar pe cealalta putin mai sus, mai aproape de arzator. Am verificat la fiecare 15 minute tavile si le roteam, cea care era sus o mutam jos si invers. Cea care era mai aproape de arzator, am observat ca usca mai rapid si de teama sa nu se arda schimbam tavile. Am procedat in felul acesta 1 ora si 20-30 minute, iar daca mi s-a parut ca focul parpoleste prea tare,am redus temperatura la 80-90 grade. Am oprit focul, am intredeschis usa si le-am mai lasat inca 20 minute in cuptor. Am scos tavile si le-am lasat sa se raceasca de tot. Pentru ca su lipit putin de hartia de copt le-am desprins usor cu lama unui cutit. Am sterilizat trei borcanele si am pus intercalat felii de rosii lunguiete, felii de rosii galbene, usturoi. Am pastrat doar aroma ierburilor, adica intr-un borcan am pus doar rosii cu oregano, in altul rosii cu busuioc, iar in cel de-al treilea am amestecat rosiile cu oregano si busuioc. Am complectat cu ulei de masline, am infiletat borcanele cu capace, le-am etichetat si le-am depozitat in camara la loc uscat si racoros. Sunt minunate, pline de aromeeeee… 1.se folosesc plantele aromatice preferate 2.in borcanul cu rosii cu busuioc am mai strecurat si frunze proaspete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide