Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Se lasa sa se raceasca.
Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Se lasa sa se raceasca.
Separat se taie slanina fasii. Se aseaza intr-un butoi si se pune saramura rece. Deasupra se aseaza un bolovan sau orice alta greutate. Butoiul se aseaza intr-un loc racoros, iar din cand in cand se intorc bucatile de slanina. Slanina la saramura se tine 20 de zile.
Dupa aceasta slanina se afuma pana prinde o culoare rosiatica.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii