Sos picant mediteranean

Bun pentru fripturi in special frigarui! pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Sos picant mediteranean

Ingrediente

  • 600 g ardei galben
  • 750 g rosii carnoase
  • 150 g rondele de masline
  • 1-2 ardei iuti
  • 100 ml ulei de masline
  • o lingura otet balsamic(eu am pus de mere)
  • 150 g zahar
  • o mana de frunze busuioc proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1.Se taie ardeiul cubulete mici,apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita ,dupa care se taie si ele tot cubulete mici.Ardeiul iute se curata de seminte si vinisoarae apoi se marunteste. 2.Se pune uleiu in cratita cu fund mai gros apoi se calesc ardeiii cca 10 minute,amestecand continuu cu o lingura de lemn.Cand au inceput sa se inmoaie se adauga si rosiile si se lasa sa scada bine sucul.Se adauga ardeiul iute maruntit,rondelele de masline negre,lingura de otet balsamic si zaharul.Se amesteca continuu,timp de 20 de minute,se potriveste de sare si piper,dupa gust si dupa ce am oprit focul ,adaugam si busuiocul maruntit. Se baga in borcane fierbinte apoi se etanseizeaza bine.Se pot pastra la frigider sau in pivnite racoroase. Acest sos se serveste cu carne la gratar sau la paste,dar este deosebit de bun si la pizza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete