Umplutura de mere

Am curatat de coaja si de casuta semintelor o galetusa de 5l de mere, le-am taiat felii grosute, le-am pus intr-o cratita (larga, de 10l) cu 700-900g

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Umplutura de mere

Ingrediente

  • mere (o galeata de 5l)
  • 700-900 gr. zahar
  • 300ml apa
  • 1pachet unt
  • 3-4 bete scortisoara

Mod de preparare

Am curatat de coaja si de casuta semintelor o galetusa de 5l de mere, le-am taiat felii grosute, le-am pus intr-o cratita (larga, de 10l) cu 700-900g zahar, 300ml apa, un pachet de unt si 3-4 bete de scortisoara.

Am fiert cam 40-50 de minute (pina sint merele fierte, o sa vedeti ca-si schimba aspectul, parca ar fi transparente), timp in care si din apa se mai evapora, dar nu toata.

O asezam in borcane, avind grija sa fie si bucati de mere si sos.

Daca o sa mi se para prea fluida, o sa-i pun ceva nuca sau poate o lingurita de amidon.


Pofta buna!

Reteta Umplutura de mere a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere: Compot de mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci