Verdeturile pastrate pentru iarna se pot folosi la mancaruri atunci cand nu se gasesc cele proaspete pe piata.
Frunzele de patrunjel, marar, tarhon, leustean, telina, se usuca in aer liber, in timpul verii, in luniile iulie si august, evitand soarele prea puternic. Se aleg frunze verzi si sanatoase si se intind rasfirate in straturi subtiri, pe panza intinsa peste rama de lemn. Frunzele se intorc din cand in cand, pentru a se usca bine pe toate partile. Se pun la pastrat cand sunt foarte bine uscate si stranse in mana sunt sfaramicioase. Verdeturile se usuca si se depoziteaza separat, in saculete din panza sau in borcane. Nu se amesteca intre ele, deoarece nu tate au aceeasi intrebuintare la gatit. Pentru mai multa siguranta, frunzele de telina, care sunt mai groase, se oparesc 3-4 minute pentru a se usca usor
Se pot adauga la mancaruri pentru un plus de gust.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe dragul ciupercilor champignons, dar și a ardeilor grași dulci, am făcut ieri o tocăniță excelentă, foarte...
Tocanita de ciuperci cu ardei grasiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii