Verdeturile pastrate pentru iarna se pot folosi la mancaruri atunci cand nu se gasesc cele proaspete pe piata.
Frunzele de patrunjel, marar, tarhon, leustean, telina, se usuca in aer liber, in timpul verii, in luniile iulie si august, evitand soarele prea puternic. Se aleg frunze verzi si sanatoase si se intind rasfirate in straturi subtiri, pe panza intinsa peste rama de lemn. Frunzele se intorc din cand in cand, pentru a se usca bine pe toate partile. Se pun la pastrat cand sunt foarte bine uscate si stranse in mana sunt sfaramicioase. Verdeturile se usuca si se depoziteaza separat, in saculete din panza sau in borcane. Nu se amesteca intre ele, deoarece nu tate au aceeasi intrebuintare la gatit. Pentru mai multa siguranta, frunzele de telina, care sunt mai groase, se oparesc 3-4 minute pentru a se usca usor
Se pot adauga la mancaruri pentru un plus de gust.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii