Zacusca de vinete este un mod minunat de a te bucura de gustul lor si iarna. Zacusca este delicioasa si nu e deloc greu de preparat.
Am copt vinetele si ardeii in cuptor in tava, le-am curatat, le-am lasat sa se scurga apoi le-am tocat marunt. Rosiile batut cu blenderul. Am fiert morcovii, apoi i-am tocat marunt. Ceapa am tocat-o marut si am calit-o in ulei. Dupa ce am calit ceapa, am pus rosiile, am lasat putin sa fiarba apoi am adaugat morcovii, ardeii si vinetele tocate. Am condimentat cu sare dupa gust si am adaugat cateva boabe de piper. Eu am lasat-o sa se fiarba pana a scazut destul de mult, mai mult de un sfert si s-a ridicat uleiul deasupra.
Dupa ce am oprit focul am pus zacusca in borcane si le-am bagat la foc mic la cuptor pentru 30 minute. Am stins focul si le-am lasat in cuptor sa se raceasca pana a doua zi.
Zacusca de vinete este delicioasa.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii