Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei si gogosari si se taie c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 vinete mari
  • 10 gogosari
  • 15 ardei grasi
  • 4 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1/2 l ulei
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei si gogosari si se taie ca taiteii. Vinetele se toaca. Ceapa taiata pestisori, se pune la prajit cu uleiul pina incepe sa se moaie. Se adauga vinetele tocate, gogosarii si ardeii taiati, precum si zeama de la cele 4 kg de rosii fierte si strecurate. Se sareaza. Se lasa sa se prajeasca amestecind continuu cu lingura pina scade tot bulionul. Se umplu borcanele (numai trei sferturi), se acopera cu celofan dublu, se leaga si se fierb in baie de apa 25 minute din clipa cind incepe sa clocoteasca apa. Se lasa sa se raceasca borcanele in apa in care au fiert, apoi se asaza la loc uscat si racoros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori