Varza murata la butoi este unul dintre ingredientele cele mai populare in bucataria traditionala romaneasca. Pentru a obtine varza murata incepem sa curatam varza.
Varza murata este unul dintre ingredientele cele mai populare in bucataria traditionala romaneasca. Pentru a obtine varza murata incepem sa curatam verzele de foile uscate sau taiate. Se scoate miezul de la varza si se pune o bucatica de hrean si o lingura de sare.
Se lasa de seara pana dimineata pentru a se inmuia sarea si se completeaza cu sare. Se aseaza in butoi cu partea cu sare in sus. De preferinta se cumpara varza dupa dimensiunea butoiului. Se adauga mararul, schinduful si hreanul ramas. Se adauga orezul pentru scaderea aciditatii si porumbul pentru intensificarea culorii de galben. Se umple cu apa. Dupa 2-3 zile se pritoceste zeama, adica se scoate toata zeama si se adauga iar. aceasta operatiune o repetam de 2-3 ori. E bine de stiut ca intr-un butoi de 60 kg sunt aproximativ 30-35 l de zeama. Se verifica cantitatea de sare din zeama, iar inainte de ultima umplere se completeaza cu varza noua (preparata ca mai sus) locul obtinut prin asezarea verzelor. Se aseaza inr-un loc ferit de inghet si caldura. Varza murata poate fi folosita dupa 2-3 saptamani (in functie de temperatura de depozitare).
Varza murata se poate servi la pregatirea salatelor cu varza acra, dar si pentru mancaruri pe baza de varza acra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii