Zacusca este un preparat traditional pe care gospodinele il pregatesc in fiecare toamna. Azi va prezint o reteta delicioasa de zacusca de vinete la care ii puteti adauga si ghebe pentru un plus de gust si aroma.
Rosiilele-am spalat, le-am taiat in sferturi si le-am pus intr-un ceaun unde am calit 3 catei de usturoi in putin ulei. Am fiert cam 20 min. Dupa ce s-au racit , am mixat cu blenderul si am strecurat prin sita. Am pus in ceaun si am fiert pana ce continutul a scazut la jumatate.
Am spalat borcanele, apoi le-am sterilizat.
Ghebele le-am spalat, le-am pus in apa cu putina sare si am lasat pana a dat in cateva clocote, apoi le-am trecut prin jet de apa rece si le-am lasat la scurs.
Am curatat ceapa ,morcovii si le-am tocat marunt.
Am copt vinetele, ardeii si gogosarii … apoi le-am curatat foarte bine.
Am tocat vinetele cu cutitul de lemn ,iar ardeii si gogosarii i-am taiat fasii.
Am calit ceapa si morcovii, am adaugat vinetele, ardeii si gogosarii.
Am adaugat sucul de rosii, 5 foi de dafin, boabe de piper si sare.
Am fiert mai bine de 3 ore, am pus in 5 borcane iar in restul de zacusca am pus ghebele tocate mai mare si am mai fiert vreo 20 min, in total au iesit 8 borcane (800 ml).
La sfarsit am mai sterilizat borcanele in cuptor 20 min...dar nu cred ca necesita pentru ca nu are cum sa reziste prea mult" !!!Delicios!!!
Reteta de zacusca cu sau fara ghebe a fost propusa de mariette pe forum culinar.
Pastrati zacusca cu sau fara ghebe in paturi pana se raceste, apoi depozitati-o in camara la loc ferit de razele soarelui.
Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...
Pere imbracate in aluatAceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...
Chiftele din carne si legume, la cuptorAceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Ciorba de porc cu legumePentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...
Supa crema de spanac cu leurdaO supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verdeEste un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.
Budinca de paste cu branzaPentru ca se apropie Sfintii 40 de Mucenici si pentru ca mie imi plac foarte mult am tinut neaparat sa va arat si voua reteta...
Mucenici moldovenesti (reteta video)Pregatim perele.
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Comentarii