Aluat de foietaj

Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – puteti opta pentru umpluturi dulci sau sarate. In plus, aluatul de foietaj pregatit in casa este mult mai sanatos decat cel din comert.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Aluat de foietaj

Ingrediente

  • Aluat 1:
  • se framinta un aluat din o cana apa (a mea are 200ml)
  • 4 linguri ulei
  • faina cit cuprinde ..asa incit sa iasa un aluat nu prea virtos (eu am cintarit - am avut nevoie de aprox 350g faina - dar puneti cite putina faina pina cind se desprinde de degete si e usor de intins)
  • eventual putina sare (eu nu pun pt ca margarina mea e putin sarata).
  • Aluat 2:
  • se amesteca 250g margarina (unt la temp camerei) cu
  • 7 linguri faina.

Mod de preparare

Reteta o am de la mama "din caiet", am facut-o de mai multe ori cu succes pt placinte dulci sau tip aperitiv. Un mare avantaj pe care mi-l aduce reteta este faptul ca ma scuteste sa mai cumpar foi de foietaj congelate, care sunt ele bune, dar daca le fac eu stiu macar ce am pus in ele.

framantati ingredientele pt primul aluat pana obtineti o compozitie care se desprinde de pe degete si e usor de intins.

Amestecati untul cu cele 7 linguri de faina, sa fie ca o pasta usor de intins.

Din aluatul 1 se intinde o foaie peste care se unge aluatul 2 (in imagine jumatate din cantitati, am intins 2 foi).

Se ruleaza pe lungime si se da la rece pina se mai intareste. Am facut 2 asemenea rulouri pe care le-am taiat in jumatate ==> 4 bucati, fiecare pt cite o foaie. Din fiecare bucata (de rulou) se intinde o foaie relativ subtire - aluatul nu mai trebuie impaturit etc., este deja in straturi pt ca a fost rulat. Pe foaie se pune umplutura dorita, se ruleaza si se da la cuptorul preincalzit la temperatura mare. Eu am facut o placinta cu brinza dulce si am lasat-o 30 min. la 210 gradeC.

Aarata ca un aluat de foetaj adevarat, si este foarte bun. Sper sa va prinda bine reteta, este f usoara (altfel nu stiu daca mi-ar iesi!) si buna - pt mine descoperirea ei a fost o surpriza placuta, o salvare.

Reteta de aluat simplu de foietaj a fost propusa de omide pe forum culinar.


Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – placinta cu branza, carne, ciuperci sau pateuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

"Picnicul bucatarasilor" Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe...

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos