Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – puteti opta pentru umpluturi dulci sau sarate. In plus, aluatul de foietaj pregatit in casa este mult mai sanatos decat cel din comert.
Reteta o am de la mama "din caiet", am facut-o de mai multe ori cu succes pt placinte dulci sau tip aperitiv. Un mare avantaj pe care mi-l aduce reteta este faptul ca ma scuteste sa mai cumpar foi de foietaj congelate, care sunt ele bune, dar daca le fac eu stiu macar ce am pus in ele.
framantati ingredientele pt primul aluat pana obtineti o compozitie care se desprinde de pe degete si e usor de intins.
Amestecati untul cu cele 7 linguri de faina, sa fie ca o pasta usor de intins.
Din aluatul 1 se intinde o foaie peste care se unge aluatul 2 (in imagine jumatate din cantitati, am intins 2 foi).
Se ruleaza pe lungime si se da la rece pina se mai intareste. Am facut 2 asemenea rulouri pe care le-am taiat in jumatate ==> 4 bucati, fiecare pt cite o foaie. Din fiecare bucata (de rulou) se intinde o foaie relativ subtire - aluatul nu mai trebuie impaturit etc., este deja in straturi pt ca a fost rulat. Pe foaie se pune umplutura dorita, se ruleaza si se da la cuptorul preincalzit la temperatura mare. Eu am facut o placinta cu brinza dulce si am lasat-o 30 min. la 210 gradeC.
Aarata ca un aluat de foetaj adevarat, si este foarte bun. Sper sa va prinda bine reteta, este f usoara (altfel nu stiu daca mi-ar iesi!) si buna - pt mine descoperirea ei a fost o surpriza placuta, o salvare.
Reteta de aluat simplu de foietaj a fost propusa de omide pe forum culinar.
Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – placinta cu branza, carne, ciuperci sau pateuri.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtEste prima data cand fac si va pot spune ca este un deliciu!
Lasagna cu carne tocataGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii