Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – puteti opta pentru umpluturi dulci sau sarate. In plus, aluatul de foietaj pregatit in casa este mult mai sanatos decat cel din comert.
Reteta o am de la mama "din caiet", am facut-o de mai multe ori cu succes pt placinte dulci sau tip aperitiv. Un mare avantaj pe care mi-l aduce reteta este faptul ca ma scuteste sa mai cumpar foi de foietaj congelate, care sunt ele bune, dar daca le fac eu stiu macar ce am pus in ele.
framantati ingredientele pt primul aluat pana obtineti o compozitie care se desprinde de pe degete si e usor de intins.
Amestecati untul cu cele 7 linguri de faina, sa fie ca o pasta usor de intins.
Din aluatul 1 se intinde o foaie peste care se unge aluatul 2 (in imagine jumatate din cantitati, am intins 2 foi).
Se ruleaza pe lungime si se da la rece pina se mai intareste. Am facut 2 asemenea rulouri pe care le-am taiat in jumatate ==> 4 bucati, fiecare pt cite o foaie. Din fiecare bucata (de rulou) se intinde o foaie relativ subtire - aluatul nu mai trebuie impaturit etc., este deja in straturi pt ca a fost rulat. Pe foaie se pune umplutura dorita, se ruleaza si se da la cuptorul preincalzit la temperatura mare. Eu am facut o placinta cu brinza dulce si am lasat-o 30 min. la 210 gradeC.
Aarata ca un aluat de foetaj adevarat, si este foarte bun. Sper sa va prinda bine reteta, este f usoara (altfel nu stiu daca mi-ar iesi!) si buna - pt mine descoperirea ei a fost o surpriza placuta, o salvare.
Reteta de aluat simplu de foietaj a fost propusa de omide pe forum culinar.
Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – placinta cu branza, carne, ciuperci sau pateuri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii