Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme pufoase. Aluatul este foarte usor de preparat si iese garantat.
Pentru aluat dulce pentru placinta se amesteca ouale cu apa, uleiul, zaharul, sarea, amoniacul stins pana se topeste zaharul apoi se incorporeaza si faina.
Se framanta apoi pe planseta si se mai presara faina daca este necesar pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de planseta.
Se lasa sa se odihneasca 20 de min.sub un prosop curat dupa care se imparte in doua parti egale din care se vor intinde cu sucitorul, pe rand, cele doua foi de placinta.
Aluatul dulce pentru placinta se poate folosi la placinta cu mere, cu branza dulce sau cu dovleac, sau pentru o placinta delicioasa cu cirese.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii