Melc cu branza

Melc cu branza este o reteta ce seamana foarte tare cu branzoicile. Este o reteta de cornuri cu branza potrivite de pus si la pachet.

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
medie
Melc cu branza

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1/4 l lapte
  • 100gr zahar pt aluat
  • 100gr zahar pt umplutura de branza
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 30 g drojdie de bere
  • ulei
  • stafide
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se pune drojdia in putin lapte caldut indulcit.Se adauga si o lingura de faina.
Se lasa apoi sa creasca timp de 10-15 minute, intr-un loc cald.Apoi se adauga peste drojdia crescuta, pe rand,urmatoarele: laptele, untul incalzit, 1 ou intreg si un galbenus, zaharul si sarea.Dupa aceea se adauga putin cate putin faina si se framanta coca pana se desprinde de vas.

Coca rezultata se lasa sa creasca la caldura aproximativ o ora sau o ora si jumatate.

Branza de vaci se amesteca cu 1 ou intreg si albusul ramas, 100 gr zahar, 2 linguri faina, esenta de vanilie sau rom, stafide (optional) .In cazul in care branza are tot o consistenta moale se mai adauga 2-3 linguri faina. Se intinde aluatul astfel incat sa rezulte o forma dreptunghiulara de 0,5 cm inaltime, se intinde branza ,apoi se ruleaza ca pt cozonac si i se da forma de melc. Se lasa in tava tapetata cu hartie de copt la crescut macar 30min. Se unge cu ou si se lasa la cuptor 30-40min, la foc potrivit.

Philips Functii ce ma atrag: functia bake si functia Iaurt


Se lasa la racit apoi se taie felii si se poate servi alaturi de o cana de ceai sau cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Ciulama cu ciuperci
1
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
2
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
3
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Ciulama delicioasa de ciuperci
4
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama delicioasa de ciuperci

Pentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...

Ciulama delicioasa de ciuperci
Inghetata lapte de pasare
5
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii