Melc cu branza este o reteta ce seamana foarte tare cu branzoicile. Este o reteta de cornuri cu branza potrivite de pus si la pachet.
Se pune drojdia in putin lapte caldut indulcit.Se adauga si o lingura de faina.
Se lasa apoi sa creasca timp de 10-15 minute, intr-un loc cald.Apoi se adauga peste drojdia crescuta, pe rand,urmatoarele: laptele, untul incalzit, 1 ou intreg si un galbenus, zaharul si sarea.Dupa aceea se adauga putin cate putin faina si se framanta coca pana se desprinde de vas.
Coca rezultata se lasa sa creasca la caldura aproximativ o ora sau o ora si jumatate.
Branza de vaci se amesteca cu 1 ou intreg si albusul ramas, 100 gr zahar, 2 linguri faina, esenta de vanilie sau rom, stafide (optional) .In cazul in care branza are tot o consistenta moale se mai adauga 2-3 linguri faina. Se intinde aluatul astfel incat sa rezulte o forma dreptunghiulara de 0,5 cm inaltime, se intinde branza ,apoi se ruleaza ca pt cozonac si i se da forma de melc. Se lasa in tava tapetata cu hartie de copt la crescut macar 30min. Se unge cu ou si se lasa la cuptor 30-40min, la foc potrivit.
Philips Functii ce ma atrag: functia bake si functia Iaurt
Se lasa la racit apoi se taie felii si se poate servi alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii