Melc cu branza

Melc cu branza este o reteta ce seamana foarte tare cu branzoicile. Este o reteta de cornuri cu branza potrivite de pus si la pachet.

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
medie
Melc cu branza

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1/4 l lapte
  • 100gr zahar pt aluat
  • 100gr zahar pt umplutura de branza
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 30 g drojdie de bere
  • ulei
  • stafide
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se pune drojdia in putin lapte caldut indulcit.Se adauga si o lingura de faina.
Se lasa apoi sa creasca timp de 10-15 minute, intr-un loc cald.Apoi se adauga peste drojdia crescuta, pe rand,urmatoarele: laptele, untul incalzit, 1 ou intreg si un galbenus, zaharul si sarea.Dupa aceea se adauga putin cate putin faina si se framanta coca pana se desprinde de vas.

Coca rezultata se lasa sa creasca la caldura aproximativ o ora sau o ora si jumatate.

Branza de vaci se amesteca cu 1 ou intreg si albusul ramas, 100 gr zahar, 2 linguri faina, esenta de vanilie sau rom, stafide (optional) .In cazul in care branza are tot o consistenta moale se mai adauga 2-3 linguri faina. Se intinde aluatul astfel incat sa rezulte o forma dreptunghiulara de 0,5 cm inaltime, se intinde branza ,apoi se ruleaza ca pt cozonac si i se da forma de melc. Se lasa in tava tapetata cu hartie de copt la crescut macar 30min. Se unge cu ou si se lasa la cuptor 30-40min, la foc potrivit.

Philips Functii ce ma atrag: functia bake si functia Iaurt


Se lasa la racit apoi se taie felii si se poate servi alaturi de o cana de ceai sau cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Pastitio
1
Paste si pizza

Pastitio

Pastitio este o mancare foarte populara in Grecia. O fac cu drag ori de cate ori am mai mult timp . Pofta buna!!

Pastitio
Ciocolata alba
2
Prajituri

Ciocolata alba

Se pune pe foc zaharul cu apa si margarina, se amesteca tot timpul, pina se topeste zaharul. Se da putin la o parte, apoi se...

Ciocolata alba
Ananas cu pui
3
Mancaruri cu carne

Ananas cu pui

Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...

Ananas cu pui
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
4
Retete culinare

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Culinar vine astazi cu o reteta rapida si absolut delicioasa de Cobbler cu capsuni! Reteta de Cobbler cu capsuni este un...

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
Tocanita ungureasca
5
Mancaruri cu carne

Tocanita ungureasca

Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate,...

Tocanita ungureasca
Parteneri
Prajitura Dinte de negru
Bucataras.RO

Prajitura Dinte de negru

Urmariti filmul de mai jos si pregatiti si voi impreuna cu mine!!! http://youtu.be/-bvn8P3npYc

Prajitura Dinte de negru
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni