O rețetă de mini tarte cu fructe, răcoritoare și gustoasa
Se freacă bine untul si zaharul,apoi adaugam un ou si amestecam, apoi celalalt si amestecam din nou. Punem si un praf de sare. Amestecam pana se topeste zaharul. Dupa aceea punem faina si amestecam pana aluatul este omogen.
Punem aluatul la rece cca.1 h.
Dupa ce s-a intarit aluatul, luam cate putin aluat si il intindem in mana si-l punem apoi in tava pentru cosuletele de tarta. Se pot folosi si formele de briose.
Punem mini tartele la copt in cuptorul preincalzit.
Crema :
Intr-un vas se pune laptele peste care se adauga continutul plicului pt crema cremsmit. Se mixeaza pana se ingroasa crema.
Cosuletele se umplu cu crema si se orneaza cu orice fructe doriti.
Eu am facut cu piersici, mere, capsuni si fructe de padure.
Dupa ce ati pus fructe pe fiecare mini tarta, trebuie sa puneti putina gelatina. Pentru aceasta puneti pe foc apa (200 ml) la fiert si cand clocoteste puneti praful de gelatina dizolvat in putina apa. Lasati putin pe foc.
Apoi turnati incet peste tarte.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii