Painici pentru micul dejun

Zaharul, drojdia si putin lapte se pun la dospit 20 min. Faina se pune intr-un castron si se face o groapa la mijloc. Se toarna compozitia de drojdie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 45 g zahar
  • 30 g drojdie proaspata
  • 300 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 120 ml ulei
  • 550-600 g faina + faina de pe planseta
  • sare dupa gust ~ 2 lingurite
  • 1 galbenus
  • putin cascaval ras

Mod de preparare

Zaharul, drojdia si putin lapte se pun la dospit 20 min. Faina se pune intr-un castron si se face o groapa la mijloc. Se toarna compozitia de drojdie apoi restul ingredientelor si se amesteca cu ajutorul mixerului. Se lasa intr-un loc la cald, acoperit pina aluatul isi dubleaza volumul. Se pregateste o tava cu hartie de copt si se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se bate galbenusul cu o lingura de apa rece. Cu mainile unse cu putin ulei se iau din aluat bucati potrivit de mari care se pun in tava. Se ung cu galbenusul, presara putin cascaval ras si se pun la cuptor 15-20 min pina sunt coapte. Se lasa distanta intre ele in tava caci vor creste.


Se servesc la micul dejun alaturi de o cana de lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori