Zaharul, drojdia si putin lapte se pun la dospit 20 min. Faina se pune intr-un castron si se face o groapa la mijloc. Se toarna compozitia de drojdie
Zaharul, drojdia si putin lapte se pun la dospit 20 min. Faina se pune intr-un castron si se face o groapa la mijloc. Se toarna compozitia de drojdie apoi restul ingredientelor si se amesteca cu ajutorul mixerului. Se lasa intr-un loc la cald, acoperit pina aluatul isi dubleaza volumul. Se pregateste o tava cu hartie de copt si se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se bate galbenusul cu o lingura de apa rece. Cu mainile unse cu putin ulei se iau din aluat bucati potrivit de mari care se pun in tava. Se ung cu galbenusul, presara putin cascaval ras si se pun la cuptor 15-20 min pina sunt coapte. Se lasa distanta intre ele in tava caci vor creste.
Se servesc la micul dejun alaturi de o cana de lapte.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii