Pentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din drojdie, o lingura de zahar, ceasca de lapte caldut.
Pentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din drojdie, o lingura de zahar, ceasca de lapte caldut si un pumn de faina. Se lasa la cald sa creasca. Cand plamadeala a crescut, se rastoarna in vasul cu faina, se adauga oul, sarea, o lingura de unt sau de untura si atata lapte caldut, cat sa se obtina un aluat potrivit de tare. Se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la cald sa creasca, dupa ce s-a presarat deasupra putina faina.
Cand a crescut, se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in doua si se intind pe rand foile groase de un deget. Se taie forme rotunde de marimea unui pahar, se pune umplutura, se indoaie in doua, strangand bine marginile intre degete, astfel incat muchia sa ramana deasupra, iar cele doua capete se intorc dedesubt. Se lasa sa creasca pe un servet presarat cu faina si se coc apoi la cuptor, la foc potrivit, sau se prajesc in untura multa, foarte fierbinte.
Umplutura pentru pirosti din aluat dospit poate fi pregatita cu carne, branza, ciuperci, piure de cartofi amestecat cu ceapa prajita, creier etc.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii