Pentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din drojdie, o lingura de zahar, ceasca de lapte caldut.
Pentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din drojdie, o lingura de zahar, ceasca de lapte caldut si un pumn de faina. Se lasa la cald sa creasca. Cand plamadeala a crescut, se rastoarna in vasul cu faina, se adauga oul, sarea, o lingura de unt sau de untura si atata lapte caldut, cat sa se obtina un aluat potrivit de tare. Se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la cald sa creasca, dupa ce s-a presarat deasupra putina faina.
Cand a crescut, se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in doua si se intind pe rand foile groase de un deget. Se taie forme rotunde de marimea unui pahar, se pune umplutura, se indoaie in doua, strangand bine marginile intre degete, astfel incat muchia sa ramana deasupra, iar cele doua capete se intorc dedesubt. Se lasa sa creasca pe un servet presarat cu faina si se coc apoi la cuptor, la foc potrivit, sau se prajesc in untura multa, foarte fierbinte.
Umplutura pentru pirosti din aluat dospit poate fi pregatita cu carne, branza, ciuperci, piure de cartofi amestecat cu ceapa prajita, creier etc.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie!
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L DigitalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii