Placinta cu branza, ca la bunica

Placinta cu branza este reteta pe care o facea bunica mea, atat in varianta de dulce cat si in varianta de post. Ambele la fel de delicioase!

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza, ca la bunica

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - o cana cu ulei (cana mea are 200 ml) care variaza in functie de cantitatea de aluat pregatit. Eu fac pentru tava mare a cuptorului.
  • - o cana si jumatate de lapte (apa)
  • - faina cat cuprinde (mai mult de 1/2 kg)
  • - 1 praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - unt de uns foaia. Se scoate cu ceva timp inainte
  • pentru a fi moale.
  • - umplutura
  • de ex.branza dulce.

Mod de preparare

Se pun intr-un vas laptele (apa), uleiul, sarea. Se adauga faina si se framanta, pana se face un aluat potrivit de tare, care nu se lipeste de mana. Se framanta bine pe masa. Nu va speriati daca la inceput e un pic mai "rupacios", dupa o framantare de 2-3 min. pe masa, se repara singur. Daca nu, se uda cu putin lapte(apa). Se imparte in 2 si se intinde cate o foaie, care se unge cu untul moale(ulei amestecat cu faina, de consistenta unei smantani groase) si se impatureste. Daca se poate, e bine sa se lase aluatul cam 1h la rece, sau cat se pregateste umplutura. Se poate folosi si imediat, dar cam iese untul din el.

Pregatim umplutura:
1kg branza dulce se amesteca cu zahar dupa gust, 8 oua, stafide imbatate cu coniac, arome. Se intinde prima foaie. Dupa ce se intinde putin pe masa, se aseaza si se intinde pe hartia de copt (taiata dupa dimensiunea tavii). Se pune in tava, se toarna umplutura si se intinde si a doua foaie. Se inteapa cu furculita, apoi se da la cuptor. Se taie dupa ce se raceste (cine rezista).


Placinta cu branza se serveste rece, alaturi de o cafea aromata sau de un pahar cu lapte cald.

Reteta de placinta cu branza, ca la bunica, a fost propusa pe forumul Culinar.ro de HI-FI.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sufleu de dovlecel cu legume
2
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
3
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
5
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia