Placinta cu gutui este o placinta delicioasa care pune in valoare pe delin savoarea minunata a gutuilor.
Mod de preparare:
Se prepara aluatul. Se amesteca drojdia cu putin zahar pana ce devine lichida, se adauga apoi apa calduta. Se adauga cate un pic de faina. Se framanta aluatul bine, dupa care se lasa la crescut.
Se spala gutuile si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca gutuile cu zaharul alb si cel vanilat. Se da umplutura deoparte. Cand a crescut aluatul se imparte in doua bucati si se intinde pe masa (se presara putina faina) si se intinde cu sucitorul. Se vor obtine doua bucati de aluat perfect intinse si subtiri.
Se unge o tava cu putin ulei sau margarina, se asaza o foaie de aluat, apoi umplutura, dupa care se asaza cea de-a doua foaie de aluat. Pe deasupra se unge aluatul cu miere si se aseaza felii de mar (merele se spala, se pastreaza coaja si se stropesc cu suc de lamaie). Placinta se unge pe deasupra cu miere. Se preincalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava, care va sta in cuptor 1 ora si ceva la foc mediu.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Placinta cu gutui se serveste calda, cu zahar pudra presarat pe deasupra.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSe taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura...
Ostropel oltenescTaie crenvurstii in trei bucati egale si infasoara-i individual in felii subtiri de slanina. Taie ardeiul bucati mari si...
Frigarui din crenvursti si slaninaCrema de branza condimentata este un aperitiv delicios si gustos, ce se prepara rapid. Aperitivul crema de branza...
Crema de branza condimentataAlbusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa...
Tarta de fructePune petalele impreunã cu paharul de brandy si jumãtate de sticlã de vin alb sec intr-un vas de punch. Lasã-l 3...
Punch de trandafiriDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii