Placinta cu gutui este o placinta delicioasa care pune in valoare pe delin savoarea minunata a gutuilor.
Mod de preparare:
Se prepara aluatul. Se amesteca drojdia cu putin zahar pana ce devine lichida, se adauga apoi apa calduta. Se adauga cate un pic de faina. Se framanta aluatul bine, dupa care se lasa la crescut.
Se spala gutuile si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca gutuile cu zaharul alb si cel vanilat. Se da umplutura deoparte. Cand a crescut aluatul se imparte in doua bucati si se intinde pe masa (se presara putina faina) si se intinde cu sucitorul. Se vor obtine doua bucati de aluat perfect intinse si subtiri.
Se unge o tava cu putin ulei sau margarina, se asaza o foaie de aluat, apoi umplutura, dupa care se asaza cea de-a doua foaie de aluat. Pe deasupra se unge aluatul cu miere si se aseaza felii de mar (merele se spala, se pastreaza coaja si se stropesc cu suc de lamaie). Placinta se unge pe deasupra cu miere. Se preincalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava, care va sta in cuptor 1 ora si ceva la foc mediu.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Placinta cu gutui se serveste calda, cu zahar pudra presarat pe deasupra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii