Placinta cu gutui este o placinta delicioasa care pune in valoare pe delin savoarea minunata a gutuilor.
Mod de preparare:
Se prepara aluatul. Se amesteca drojdia cu putin zahar pana ce devine lichida, se adauga apoi apa calduta. Se adauga cate un pic de faina. Se framanta aluatul bine, dupa care se lasa la crescut.
Se spala gutuile si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca gutuile cu zaharul alb si cel vanilat. Se da umplutura deoparte. Cand a crescut aluatul se imparte in doua bucati si se intinde pe masa (se presara putina faina) si se intinde cu sucitorul. Se vor obtine doua bucati de aluat perfect intinse si subtiri.
Se unge o tava cu putin ulei sau margarina, se asaza o foaie de aluat, apoi umplutura, dupa care se asaza cea de-a doua foaie de aluat. Pe deasupra se unge aluatul cu miere si se aseaza felii de mar (merele se spala, se pastreaza coaja si se stropesc cu suc de lamaie). Placinta se unge pe deasupra cu miere. Se preincalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava, care va sta in cuptor 1 ora si ceva la foc mediu.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Placinta cu gutui se serveste calda, cu zahar pudra presarat pe deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii