A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva ...Toamna cel mai frumos si bogat anotimp in care avem camara plina de bunatati printer care si merele zemoase si aromate din care pregatim cele mai gustoase placinte.
Se toarna intr-un lighean faina cernuta peste care se adauga sarea, zaharul, oul, drojdia si laptele caldut. Se framanta aluatul si se lasa la crescut cca 30 min. la caldura. Se spala si se curata merele, dupa care se dau la robot pe razatoare sau se rad pe razatoarea manuala. Se topeste untul intr-o cratita pe foc mic si se adauga marul ras si zaharul si se lasa pe foc pana se caleste marul. Intre timp aluatul a crescut si se fac placinte care se umplu cu marul calit. Placintele facute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la foc mic in cuptorul de la aragaz cca.25 -30min. Cand sunt gata se scot din cuptor si se presara deasupra zahar vanilat. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii