Aceasta reteta de placinta cu mere poate fi adaptata pentru orice alt fruct. Este foarte aromata si ti se topeste in gura, in plus aroma din bucatarie te va face sa dai tarcoale cuptorului.
Amesteca faina cu untura, zahar si sare. Amesteca lichidele intr-un alt vas. Amesteca cu mana aluatul, dar nu framanta. Intinde jumatate de aluat intre doua foi de hartie cerata. Aseaza foaia in tava si intinde si cealalta jumatate de aluat. Pune foile la frigider si asteapta sa se intareasca.
Intre timp amesteca fructele cu condimente, zahar si faina. Preincalzeste cuptorul la 180°C. Scoate foile din frigider si toarna amestecul de fructe. Stropeste cu unt topit si acopera cu cealalta foaie. Daca vrei, poti decora cu aluat. Unge aluatul cu albus si presara zahar.
Coace placinta in cuptor timp de 40-50 de minute.
Sfat: Cantitatea de mere depinde de marimea tavii, dar trebuie umpluta bine cu fructe. Poti presara placinta cu mere si cu nuca cu zahar. Marimea tavii: cu diametrul de 22-25 cm.
Placinta cu mere se poate servi cu inghetata sau frisca.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii