Aceasta reteta de placinta cu mere poate fi adaptata pentru orice alt fruct. Este foarte aromata si ti se topeste in gura, in plus aroma din bucatarie te va face sa dai tarcoale cuptorului.
Amesteca faina cu untura, zahar si sare. Amesteca lichidele intr-un alt vas. Amesteca cu mana aluatul, dar nu framanta. Intinde jumatate de aluat intre doua foi de hartie cerata. Aseaza foaia in tava si intinde si cealalta jumatate de aluat. Pune foile la frigider si asteapta sa se intareasca.
Intre timp amesteca fructele cu condimente, zahar si faina. Preincalzeste cuptorul la 180°C. Scoate foile din frigider si toarna amestecul de fructe. Stropeste cu unt topit si acopera cu cealalta foaie. Daca vrei, poti decora cu aluat. Unge aluatul cu albus si presara zahar.
Coace placinta in cuptor timp de 40-50 de minute.
Sfat: Cantitatea de mere depinde de marimea tavii, dar trebuie umpluta bine cu fructe. Poti presara placinta cu mere si cu nuca cu zahar. Marimea tavii: cu diametrul de 22-25 cm.
Placinta cu mere se poate servi cu inghetata sau frisca.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii