Placinta cu mere (sau alte fructe)

Aceasta reteta de placinta cu mere poate fi adaptata pentru orice alt fruct. Este foarte aromata si ti se topeste in gura, in plus aroma din bucatarie te va face sa dai tarcoale cuptorului.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu mere (sau alte fructe)

Ingrediente

  • 250 g untura sau margarina
  • 330 g faina
  • 1 ou
  • 1 galbenus (pastreaza albusul pentru spuma)
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 500 ml (4 linguri) lapte sau apa rece
  • 1 lingura otet
  • 1 kg mere decojite
  • 2 linguri faina
  • 125 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita ghimbir
  • zeama de la 1 lamaie + coaja rasa
  • 2 linguri unt topit sau margarina

Mod de preparare

Amesteca faina cu untura, zahar si sare. Amesteca lichidele intr-un alt vas. Amesteca cu mana aluatul, dar nu framanta. Intinde jumatate de aluat intre doua foi de hartie cerata. Aseaza foaia in tava si intinde si cealalta jumatate de aluat. Pune foile la frigider si asteapta sa se intareasca.

Intre timp amesteca fructele cu condimente, zahar si faina. Preincalzeste cuptorul la 180°C. Scoate foile din frigider si toarna amestecul de fructe. Stropeste cu unt topit si acopera cu cealalta foaie. Daca vrei, poti decora cu aluat. Unge aluatul cu albus si presara zahar.

Coace placinta in cuptor timp de 40-50 de minute.

Sfat: Cantitatea de mere depinde de marimea tavii, dar trebuie umpluta bine cu fructe. Poti presara placinta cu mere si cu nuca cu zahar. Marimea tavii: cu diametrul de 22-25 cm.


Placinta cu mere se poate servi cu inghetata sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita