Pufoase, fragede si aromate....ca la bunica.
Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea.
Cand s-a topit zaharul dam craticioara deoparte. Batem ouale cu furculita si le adaugam in laptele racorit. Adaugam si coaja de lamaie. Punem untul si uleiul la incalzit. Lasam doar cat sa se topeasca untul si dam deoparte. Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc cu mana unde vom turna compozitia de oua si lapte, drojdia si jumatate din unt si ulei.
Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine, cam 15-20 minute,adugand treptat si restul de ulei.Trebuie sa iasa un aluat neted, nelipicios. Punem aluatul in castron, acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (aproximativ o ora).
Pentru umplutura: Amestecam branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale batute ,zaharul, grisul, un praf de sare si stafidele care au fost inmuiate in rom.
Aluatul crescut il transferam pe masa de lucru si il framantam putin. Intindem o foaie patrata cam de 1 cm grosime,pe care o vom taia in 16 patrate mai mici. Pe fiecare patrat punem cate o lingura din compozitia de branza. Impaturim fiecare patrat in forma de plic adunand marginile spre mijloc.
Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), le ungem cu oul batut si le mai lasam la crescut in jur de 20 minute.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaSosul pentru fripturi este foarte delicios. Daca nu este servit imediat se tinela cald, intr-un vas cu apa fierbinte.
Sos pentru fripturiPrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetSe dizolva in 2 linguri apa nessul si se pune pe foc impreuna cu ciocolata pt a se topii. Separat cele 4 albusuri se bat...
Spuma capucinoTrebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă –...
Crema catalanaDaca va plac prajiturile insiropate, dulci si cremoase, aceasta este alegerea potrivita! Mai nou, eu folosesc sirop de...
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricottaIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii