Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • lapte caldut- 300 ml
  • unt topit- 60 gr
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • zahar- 80 gr
  • sare- 1/2 lingurita
  • coaja de lamaie si portocala- cate o lingurita
  • faina- 700 gr
  • drojdie proaspata- 25gr
  • Umplutura:
  • branza de vaci- 400- 500 gr
  • 3 linguri smantana grasa
  • zahar- 100 gr
  • oua- 2 buc
  • coaja rasa de lamaie
  • stafide inmuiate in esenta de rom - 100 gr
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte
  • zahar brun- 2 linguri
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

1. Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald.


2. In castronul cu faina pune un praf de sare, coaja rasa de lamaie si portocala, oul intreg si cele doua galbenusuri si zaharul. Amesteca putin si pune laptele cu drojdia activata. Amesteca incet cu faina si pune si cate putin unt topit. Framanta cu mana, si mai adauga unt topit si incorporeaza bine toate ingredientele.


3. pune faina pe masa si o rastoarna aluatul si framanta-l cam 10 minute, pana nu se mai lipeste de maini. E gata cand aluatul este elastic si pufos. Pune-l apoi intr-un castron uns cu putin ulei, acopara-l cu folie de plastic si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.


4. Intre timp pregateste umplutura: amesteca branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale si zaharul. Rade si niste coaja de lamaie si pun stafidele inmuiate in esenta de rom


5. Dupa ce a crescut aluatul, imparte-l in doua si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara, cam de jumatate de cm grosime. Tai-o in patrate, pun cate o lingura mare de umplutura in mijloc si adu capetele opuse spre interior. lipestele bine, sa nu iasa branza in timpul coacerii.


6. Pune apoi branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, aseaza-le la distanta una fata de cealalta si acopara-le cu un prosop curat pentru ca or sa mai creasca inca 30 de minute. Iti vor iesi cam doua tavi, deci nu le inghesui.


7. Dupa ce au crescut, unge-le cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si presara deasupra zaharul brun. 8. Trebuie sa stea in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute, pana se umfla si se rumenesc usor. Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca si presara zahar pudra deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sufleu de dovlecel cu legume
2
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
3
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
5
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia