Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • lapte caldut- 300 ml
  • unt topit- 60 gr
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • zahar- 80 gr
  • sare- 1/2 lingurita
  • coaja de lamaie si portocala- cate o lingurita
  • faina- 700 gr
  • drojdie proaspata- 25gr
  • Umplutura:
  • branza de vaci- 400- 500 gr
  • 3 linguri smantana grasa
  • zahar- 100 gr
  • oua- 2 buc
  • coaja rasa de lamaie
  • stafide inmuiate in esenta de rom - 100 gr
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte
  • zahar brun- 2 linguri
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

1. Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald.


2. In castronul cu faina pune un praf de sare, coaja rasa de lamaie si portocala, oul intreg si cele doua galbenusuri si zaharul. Amesteca putin si pune laptele cu drojdia activata. Amesteca incet cu faina si pune si cate putin unt topit. Framanta cu mana, si mai adauga unt topit si incorporeaza bine toate ingredientele.


3. pune faina pe masa si o rastoarna aluatul si framanta-l cam 10 minute, pana nu se mai lipeste de maini. E gata cand aluatul este elastic si pufos. Pune-l apoi intr-un castron uns cu putin ulei, acopara-l cu folie de plastic si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.


4. Intre timp pregateste umplutura: amesteca branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale si zaharul. Rade si niste coaja de lamaie si pun stafidele inmuiate in esenta de rom


5. Dupa ce a crescut aluatul, imparte-l in doua si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara, cam de jumatate de cm grosime. Tai-o in patrate, pun cate o lingura mare de umplutura in mijloc si adu capetele opuse spre interior. lipestele bine, sa nu iasa branza in timpul coacerii.


6. Pune apoi branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, aseaza-le la distanta una fata de cealalta si acopara-le cu un prosop curat pentru ca or sa mai creasca inca 30 de minute. Iti vor iesi cam doua tavi, deci nu le inghesui.


7. Dupa ce au crescut, unge-le cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si presara deasupra zaharul brun. 8. Trebuie sa stea in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute, pana se umfla si se rumenesc usor. Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca si presara zahar pudra deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

"Picnicul bucatarasilor" Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe...

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos