Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se adauga 1 galbenus de ou, prafu
Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se adauga 1 galbenus de ou, praful de sare si drojdia dizolvata in lapte. Se framanta aluatul si se lasa 15-20 minute la crescut.
Umplutura: se amesteca nuca macinata, cu 2 albusuri batute spuma, cu cacao, 3 linguri de zahar, gem, esenta de rom.
Se imparte aluatul in 4 parti egale, se intinde cate o foaie sub forma de dreptunghi, se intinde apoi umplutura, se ruleaza, se unge cu un galbenus de ou pe deasupra, se taie bucati late de un deget, apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit aproximativ 20 min.
Se serveste ca desert. Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii