Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se adauga 1 galbenus de ou, prafu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Puseuri

Ingrediente

  • faina-500g
  • oua- 2 bucati
  • margarina (unt
  • untura)-250 g
  • lapte-150 ml
  • zahar- 4 linguri
  • 1 praf sare
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura gem (prune)
  • drojdie-25 g
  • esenta de rom
  • 1 farfurie nuca macinata

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se adauga 1 galbenus de ou, praful de sare si drojdia dizolvata in lapte. Se framanta aluatul si se lasa 15-20 minute la crescut.

Umplutura: se amesteca nuca macinata, cu 2 albusuri batute spuma, cu cacao, 3 linguri de zahar, gem, esenta de rom.

Se imparte aluatul in 4 parti egale, se intinde cate o foaie sub forma de dreptunghi, se intinde apoi umplutura, se ruleaza, se unge cu un galbenus de ou pe deasupra, se taie bucati late de un deget, apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit aproximativ 20 min.


Se serveste ca desert. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci