1. Se bate oul cu un praful de sare, se adauga zaharul (2-3 linguri), apoi laptele de cocos, lingurita de ginger, coaja de portocala. 2. Apoi se inco
1. Se bate oul cu un praful de sare, se adauga zaharul (2-3 linguri), apoi laptele de cocos, lingurita de ginger, coaja de portocala.
2. Apoi se incorporeaza usor faina (150 g), amidonul si praful de copt.
3. Se decojesc bananele si se taie longintudinal si apoi transversal. Se trec prin faina (50 g) in amestec cu scortisoara, apoi se trec prin aluatul de clatite si se tencuiesc bine cu pesmetul amestecat cu cocos si se prajesc la foc potrivit in ulei incins. Se intorc pe partea cealalta dupa doua minute, pana se obtine o culoare auriu maronie. 4. Se scurg pe hartie absorbanta. Se stropesc cu zeama de portocale.
Nu uitati frunza de menta pentru decor!
Se consuma calde cu inghetata (de vanilie), pudrate cu zahar si scortisoara si ornate cu toping de fructe sau ciocolata.
Pofta buna!
Reteta Banane in aluat de cocos a fost propusa de alinacos_2004 pe forum culinar.ro
Alte retete cu banane gasiti aici:
Tort cu banane si iaurt,
Tort Barbie à la Dora (cocos si banane),
Tort cu banane si ciocolata
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii