Banane in aluat de cocos

1. Se bate oul cu un praful de sare, se adauga zaharul (2-3 linguri), apoi laptele de cocos, lingurita de ginger, coaja de portocala. 2. Apoi se inco

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Banane in aluat de cocos

Ingrediente

  • 10 banane cat mai drepte si nepatate
  • 1 ou
  • o doza lapte de cocos (240 ml)
  • 150 gr faina + 50 gr
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 lingura amidon (gustin)
  • 100 gr nuca de cocos rasa
  • 200 gr pesmet
  • 2—3 linguri zahar
  • 1 lingurita de ginger proaspat (ras)
  • o portocala mare (se foloseste si coaja rasa si zeama)
  • un praf de sare
  • 1/2 ligurita de praf de copt
  • cca 1 l ulei de prajit (prefer uleiul)
  • pt ornare: zahar vanilat
  • scortisoara
  • inghetata de cocos sau vanilie
  • frunze de menta
  • topinguri

Mod de preparare

1. Se bate oul cu un praful de sare, se adauga zaharul (2-3 linguri), apoi laptele de cocos, lingurita de ginger, coaja de portocala.

2. Apoi se incorporeaza usor faina (150 g), amidonul si praful de copt.

3. Se decojesc bananele si se taie longintudinal si apoi transversal. Se trec prin faina (50 g) in amestec cu scortisoara, apoi se trec prin aluatul de clatite si se tencuiesc bine cu pesmetul amestecat cu cocos si se prajesc la foc potrivit in ulei incins. Se intorc pe partea cealalta dupa doua minute, pana se obtine o culoare auriu maronie. 4. Se scurg pe hartie absorbanta. Se stropesc cu zeama de portocale.

Nu uitati frunza de menta pentru decor!
Se consuma calde cu inghetata (de vanilie), pudrate cu zahar si scortisoara si ornate cu toping de fructe sau ciocolata.

Pofta buna!

Reteta Banane in aluat de cocos a fost propusa de alinacos_2004 pe forum culinar.ro

Alte retete cu banane gasiti aici:

Tort cu banane si iaurt,

Tort Barbie à la Dora (cocos si banane),

Tort cu banane si ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide