Budinca de chifle cu mere

Se amesteca intr-un castron ouale, putina sare, zaharul, scortisoara si laptele; se adauga chiflele taiate patratele si se lasa sa se inmoaie bine. In

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg mere
  • 3 chifle
  • 1 1/2 ceasca lapte
  • 2 oua
  • 250 gr. zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara pisata
  • 1 lingura stafide
  • 200 gr.smintina
  • 50 gr. unt
  • sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron ouale, putina sare, zaharul, scortisoara si laptele; se adauga chiflele taiate patratele si se lasa sa se inmoaie bine. Intre timp se rad merele curatite de coaja si se pun peste chiflele inmuiate, impreuna cu stafidele si smintina. Se amesteca din nou totul. Cu 30 gr. unt se unge bine o forma de sticla, se toarna compozitia si se intinde restul de unt deasupra. Se coace pina se rumeneste in cuptor bine incins.
Budinca se serveste in forma, bine pudrata cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc