Pentru budinca de gris cu zahar ars pentru inceput preparam grisul cu lapte astfel: Punem la fiert laptele cu 6 linguri de zahar si cu coaja de lamaie rasa.
Pentru budinca de gris cu zahar ars pentru inceput preparam grisul cu lapte astfel: Punem la fiert laptele cu 6 linguri de zahar si cu coaja de lamaie rasa. Dupa ce a dat in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu pana se ingroasa. Se da la o parte, la racit.
Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn, iar albusurile se bat spuma.
Cand se mai raceste grisul, se adauga la el untul si se omogenizeaza. Apoi galbenusurile si ultima data albusurile batute spume. Omogenizam.
Intr-o craticioara mica se pun 4 linguri de zahar la topit si se imbraca craticioara in el.
Se lasa sa sa raceasca, dupa care se toarna budinca de gris si se da la cuptor pana capata o culoare maronie (pana se rumeneste).
Budinca de gris cu zahar ars se serveste, de preferinta, rece!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii