Pentru budinca de gris cu zahar ars pentru inceput preparam grisul cu lapte astfel: Punem la fiert laptele cu 6 linguri de zahar si cu coaja de lamaie rasa.
Pentru budinca de gris cu zahar ars pentru inceput preparam grisul cu lapte astfel: Punem la fiert laptele cu 6 linguri de zahar si cu coaja de lamaie rasa. Dupa ce a dat in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu pana se ingroasa. Se da la o parte, la racit.
Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn, iar albusurile se bat spuma.
Cand se mai raceste grisul, se adauga la el untul si se omogenizeaza. Apoi galbenusurile si ultima data albusurile batute spume. Omogenizam.
Intr-o craticioara mica se pun 4 linguri de zahar la topit si se imbraca craticioara in el.
Se lasa sa sa raceasca, dupa care se toarna budinca de gris si se da la cuptor pana capata o culoare maronie (pana se rumeneste).
Budinca de gris cu zahar ars se serveste, de preferinta, rece!
Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatMancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...
Mancare de spanac cu ou ochiTiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...
Tiramisu reţetă cu lamaieBarcutele din dovlecei vor fi preferatele copiilor, mai ales daca sunt umplute cu ce le place lor cel mai mult.
Barcute din dovleceiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii