Budinca Diplomat

Budinca Diplomat este o reteta frantuzeasca clasica, care a fost adaptata, facandu-se cu fructe confiate, si coapta la cuptor in baie de aburi. Este un desert usor, care se serveste cu frisca sau crema de vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca Diplomat

Ingrediente

  • 80g fructe confiate
  • 50g curmale
  • 50ml rom
  • 3 briose uscate
  • 4 oua
  • 125g zahar tos
  • 50g zahar pudra vanilat
  • 750ml lapte
  • unt topit
  • pt unsul briosei
  • 50g zahar brun
  •  

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Pune fructele confiate si curmalele in rom si lasa-le sa se hidrateze. Feliaza briosele si taie discuri de marimea vaselor in care vei face budinca. Vei avea nevoie de 3 discuri pentru fiecare forma.

Prajeste putin briosele daca sunt proaspete in cuptor, cat sa devina aurii.

Intr-un bol mixeaza bine ouale impreuna cu zaharul pudra si cel tos, dupa care adauga si laptele. Ia un cerc complet de briosa, unge-l cu unt si aseaza-l pe fundul fiecarei forme unsa in prealabil cu unt.

Aseaza apoi deasupra feliei de briosa un strat de fructe confiate si curmale, toarna putin din amestecul cu lapte, apoi mai aseaza un disc si tot asa pana folosesti cele 3 discuri de briosa pentru fiecare forma. Ultimul disc taie-l in doua semicercuri, el va fi ultimul, peste care toarna amestec cu lapte din belsug, ca sa prinda o crusta frumoasa, aurie. Presara si putin zahar brun.

Pune formele individuale intr-o tava cu apa care le acopera putin peste jumatate si da la cuptor pentru o ora.

 


Serveste budinca Diplomat alaturi de o crema cu vanilie, inghetata sau niste sos de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Salata de boeuf de post
4
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Varza dulce cu pui
5
Mancaruri cu varza

Varza dulce cu pui

Cum am facut eu: am pus la calit ceapa taiata marunt+un pic de sare; dupa cateva minute am pus si boiaua. Am pus carnea,...

Varza dulce cu pui
Parteneri
Pide
Bucataras.RO

Pide

Cum da frigul, cum am chef de copt ceva si de facut aluaturi. De aceasta data am ales o reteta pe care am pus de mult ochii,...

Pide
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj