Cornuri cu ciocolata in straturi

Cornurile cu ciocolata in straturi au umplutura din abundenta, sunt delicioase, si nu se compara cu cornurile din comert. Incearca sa le prepari si nu vei regreta.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Cornuri cu ciocolata in straturi

Ingrediente

  • Pentru foaia de ciocolata aveti nevoie de:
  • 40g faina 000
  • 100g zahar
  • 2 albusuri de ou
  • 160ml lapte
  • 40g cacao pudra
  • 20g unt
  • Pentru aluat aveti nevoie de:
  • 100 g Tang Zhong
  • 250-270 g faina de paine (650)
  • 70 g faina 000 (puteti folosi si doar un singur tip se faina)
  • 20 g lapte praf
  • 2 galbenusuri 115 g apa calda 40 g zahar
  • 5 g sare 30 g unt 8 gr drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata (pe aceasta din urma lichefiati-o cu putin zahar)

Mod de preparare

Umplutura ciocolata:

Intr-un castron bateti bine zaharul, albusurile si faina. Puneti laptele pe foc si dizolvati in el pudra de cacao.Adaugati amestecul de faina, zahar si albusuri si amestecati compozitia pana se ingroasa si devine mai uscata. Puneti untul si amestecati pana la incorporare. Lasati sa se raceasca apoi turnati compozitia intr-o punga de congelator si intindeti o foaie de 15x25 cm. Dati-o la congelator pentru cel putin 2 ore.

Aluat 1. tip Tang Zhong:

250 ml apa si 50 g faina pentru paine. Se amesteca intr-o craticioara. Se pune pe foc mediu si se amesteca constant pentru a nu se prinde. La inceput se formeaza o multime de bule mici la suprafata. Se continua amestecarea, iar cand bulele dispar, vor aparea urme in compozitie, la fiecare miscare facuta cu telul para. Se da deoparte (s-a obtinut astfel 65°C TangZhong). Se toarna imediat intr-un castron si se acopera pentru a nu se forma pelicula. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei inainte de folosire.

Puneti toate ingredientele in masina de paine si activati setarea aluat. Daca nu aveti masina, framantati bine aluatul si lasati-l la dospit 1 ora.

Metoda de intindere a aluatului:

Intindeti aluatul intr-o foaie de doua ori mai mare decat foaia de ciocolata. Asezati foaia de ciocolata pe mijlocul foii de aluat si impaturiti peste ea cele doua margini impreunandu-le. Intoarceti aluatul la 90 grade si intindeti o foaie pe care apoi o impaturiti in 4. Intoarceti aluatul la 90 grade si intindeti o foaie dreptunghiulara de aprox. 54x 22 din care taiati apoi triunghiuri. Rulati triunghiuri-le si asezati-le intr-o tava la distanta destul de mare intre ele si lasati-le sa creasca la loc cald timp de 50 min (preferabil in cuptor la 35 grade). Apoi ungeti-le cu ou si coaceti-le timp de 15-20 minute la 175-180 grade.

Reteta recomandata de KikenHana.


Cornurile cu ciocolata in straturi sunt minunate si nu se compara cu niciun corn din comert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
1
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
2
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Ciulama cu ciuperci
3
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
4
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
5
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii