Cornuri moi, moi

Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute. Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Cornuri moi, moi

Ingrediente

  • un plic drojdie uscata
  • o lingurita rasa de sare
  • 2 linguri pline de miere
  • 250ml lapte cald
  • 500-550 gr faina
  • 25 gr unt (si pe asta merge sa-l inmuiati in acelasi lapte)

Mod de preparare

Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute.

Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe care o puneti la crescut.

Drojdia lasata 15 min in apa (se va face o chestie cremoasa, cel putin la mine).

Apoi se amesteca toate ingredientele, apoi maiaua si incepe sa se amestece bine cu o lingura.

Se rastoarna pe planul de lucru, si se incepe framantarea( mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul, la mine a fost cazul de adaugat faina, putin, cate putin.Dupa ce ati terminat cu chinuitul aluatului, il puneti inapoi frumusel in castron, il acoperiti cu o carpa umeda, si il lasati 45 de minute. Dupa cele 45 de minute, il intindeti frumos cu sucitorul pe masa,nu foarte subtire si il taiati, intai in doua, api in patru, apoi in opt..etc,

Si incepeti sa rulati, incepand cu latura mai mare si terminand cu varful.

Va iese asa un cornulet, pe care al indoiti putin spre mijloc.

Apoi ii puneti in tava (eu am folosit una teflonata pe care nu a mai trebuit nici unsa, nici pusa hartie de copt).

II puteti unge cu ou inainte de a-i da la cuptor.

Ii tineti acolo cam 15 minute la 170 grade


Se servesc la o ceasca de lapte ori de cafea.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta