Foi din pandispan cu zmeura si inghetata

1. Se amesteca la foc mic mierea, zaharul, unul, laptele si bicarbonatul. 2. Se fierbe compozitia pana cand primeste culoarea maronie. Se ia de pe foc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi: 500 g faina
  • 3 linguri miere
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar tos
  • 50 g unt
  • 3 lingurite lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 ou
  • Inghetata: 2 linguri ness
  • 500 ml smantana proaspata
  • 100 g zahar tos
  • 4 oua

Mod de preparare

1. Se amesteca la foc mic mierea, zaharul, unul, laptele si bicarbonatul.

2. Se fierbe compozitia pana cand primeste culoarea maronie. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

3. Se pune faina intr-un castron si se toarna compozitia cu miere si oul batut.

4. Se framanta bine pana cand se obtine un aluat potrivit. Aluatul se imparte in 3 bucati

5. Se fac 3 foi din aluat, care se coc pe dosul unei tavi rotunde, unse si tapetate.

Inghetata:

1. Se amesteca cu mixerul smantana, zaharul galbenusurile si nessul, pana cand se obtine o compozitie omogena.

2. Se adauga albusurile batute spuma. Se pune compozitia batuta la congelator.

Se umplu foile cu inghetata doar cu 15 minute inainte de servire.

Se pun la congelator 10 minute, iar apoi se scot si se intinde deasupra un strat subtire de crema mascarpone

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta