1. Se amesteca la foc mic mierea, zaharul, unul, laptele si bicarbonatul. 2. Se fierbe compozitia pana cand primeste culoarea maronie. Se ia de pe foc
1. Se amesteca la foc mic mierea, zaharul, unul, laptele si bicarbonatul.
2. Se fierbe compozitia pana cand primeste culoarea maronie. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
3. Se pune faina intr-un castron si se toarna compozitia cu miere si oul batut.
4. Se framanta bine pana cand se obtine un aluat potrivit. Aluatul se imparte in 3 bucati
5. Se fac 3 foi din aluat, care se coc pe dosul unei tavi rotunde, unse si tapetate.
Inghetata:
1. Se amesteca cu mixerul smantana, zaharul galbenusurile si nessul, pana cand se obtine o compozitie omogena.
2. Se adauga albusurile batute spuma. Se pune compozitia batuta la congelator.
Se umplu foile cu inghetata doar cu 15 minute inainte de servire.
Se pun la congelator 10 minute, iar apoi se scot si se intinde deasupra un strat subtire de crema mascarpone
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii