Foi din pandispan cu zmeura si inghetata

1. Se amesteca la foc mic mierea, zaharul, unul, laptele si bicarbonatul. 2. Se fierbe compozitia pana cand primeste culoarea maronie. Se ia de pe foc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi: 500 g faina
  • 3 linguri miere
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar tos
  • 50 g unt
  • 3 lingurite lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 ou
  • Inghetata: 2 linguri ness
  • 500 ml smantana proaspata
  • 100 g zahar tos
  • 4 oua

Mod de preparare

1. Se amesteca la foc mic mierea, zaharul, unul, laptele si bicarbonatul.

2. Se fierbe compozitia pana cand primeste culoarea maronie. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

3. Se pune faina intr-un castron si se toarna compozitia cu miere si oul batut.

4. Se framanta bine pana cand se obtine un aluat potrivit. Aluatul se imparte in 3 bucati

5. Se fac 3 foi din aluat, care se coc pe dosul unei tavi rotunde, unse si tapetate.

Inghetata:

1. Se amesteca cu mixerul smantana, zaharul galbenusurile si nessul, pana cand se obtine o compozitie omogena.

2. Se adauga albusurile batute spuma. Se pune compozitia batuta la congelator.

Se umplu foile cu inghetata doar cu 15 minute inainte de servire.

Se pun la congelator 10 minute, iar apoi se scot si se intinde deasupra un strat subtire de crema mascarpone

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori