Lapte de pasare

Laptele de pasare este desertul preferat al copiilor. Pentru ca sa faceti lapte de pasare aveti nevoie de lapte, zahar si oua. In plus mai puteti adauga tot felul de arome.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lapte de pasare

Ingrediente

  • lapte
  • oua
  • zahar
  • vanilie
  • faina

Mod de preparare

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 oua .
2. Albusurile se bat spuma tare iar la sfarsit adaugam zaharul respectiv o lingura de zahar pentru fiecare albus .
3. Galbenusurile se freaca cu zahar si vanilie, la fel o lingura de zahar pentru fiecare galbenus. Optional se adauga o lingurita de faina pentru fiecare litru de lapte pentru a obtine o consistenta mai mare a laptelui .
4. Peste galbenusuri se adauga laptele amestecand continuu, iar cand incepe sa fiarba putem pune norisorii de spuma si fierbem la foc mic pe ambele parti.
Se serveste rece !


Se serveste in cupe,se poate presara cu scortisoara si ciocolata.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori