Laptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu semintele razuite de pe ea. Orezu
Laptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu semintele razuite de pe ea. Orezul spalat se pune pe foc mijlociu, se fierbe moale timp de 20 minute amestecandu-l continuu.
Se raceste intr-un vas cu apa rece. Se scoate pastaia de vanilie si coaja de lamaie. Se spala caisele, se curata de samburi. 80 g zahar tos se caramelizeaza pana primeste o culoare maro auriu, se stinge cu vin si doua linguri de zeama de lamaie. Se adauga caisele, se presara cu condimente si se fierb la foc iute 2 – 3 minute, sa clocoteasca 1 minut, se raceste in apa cu gheata. 8 – 12 jumatati de caise se pun deoparte pentru ornat. Frisca (200 ml) se bate spuma.
La orez se adauga frisca nebatuta (100 ml) apoi frisca batuta. Orezul si sosul de caise se portioneaza in randuri alternative in 4 cupe. Se niveleaza si se pun la frigider 2 ore.
La servire se garnisesc cu caisele pastrate, fistic si frunze de lamaita.
Alte retete dulciuri recomandate
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
Spuma de capsuni

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii