prajitura pufoasa cu nuci

Incingeti cuptorul la 210 grade C, ungeti si infainati o tava cu peretii detasabili. Maruntiti nucile impreuna cu 50 g zahar in robotul de bucatarie (

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g miez de nuca
  • 8 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g faina + 1 lingura faina pentru tava
  • 20 g unt
  • (pentru 6-8 persoane)

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210 grade C, ungeti si infainati o tava cu peretii detasabili. Maruntiti nucile impreuna cu 50 g zahar in robotul de bucatarie (nu foarte fin).

Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Frecati galbenusurile cu zaharul ramas, pana ce incep sa se albeasca, adaugati nuca si faina si amestecati bine.

Bateti albusurile spuma si incorporati-le usor in aluat. Varsati aluatul in tava si dati-l 40 de minute la cuptor.

Cand e coapta, lasati prajitura sa se odihneasca 5 minute, scoateti-o din tava pe un grilaj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci