Surpriza de gris

Se pun fructele uscate la inmuiat in apa, cit sa le acopere cu mierea si zaharul vanilat; se lasa 20 minute. Se pune laptele la fiert si, cind da in c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/4 kg gris
  • 1 l lapte
  • 20 g stafide
  • 6 caise confiate
  • 3 smochine
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 lingurite de zahar
  • 1 pachet de biscuiti simpli
  • o lingurita de miere
  • o mina de miez de nuci
  • un galbenus

Mod de preparare

Se pun fructele uscate la inmuiat in apa, cit sa le acopere cu mierea si zaharul vanilat; se lasa 20 minute. Se pune laptele la fiert si, cind da in clocot, se toarna grisul in ploaie, se amesteca sa nu se formeze cocoloase; dupa ce s-a inmuiat, se pun si fructele, se lasa sa dea un clocot si se iau deoparte. Se inmoaie biscuitii in apa in care au stat fructele si se pun pe o forma unsa cu unt. Se pun nucile peste si se toarna jumatate din grisul cu fructe; se mai pune un strat de biscuiti, se amesteca restul de gris cu galbenusul si se toarna peste biscuiti. Se da totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
Se poate servi atit cald, cit si rece; este foarte dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori