Se separa albusele si se bat spuma tare. Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna fierbinte, treptat peste a
Se separa albusele si se bat spuma tare. Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna fierbinte, treptat peste albus batandu-se in continuare. Se lasa cateva minute sa se raceasca si se adauga zeama de lamaie.
Se bate iar albusul pana se intareste. Se adauga galbenusurile pe rand, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Ingredientele se adauga treptat batand albusul tot timpul.
Se toarna compozitia in forma sau in 2 tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina sau se poate folosi hartie de copt.
Se pot opri cateva linguri din compozitie in care se adauga cacao (la 4 linguri compozitie - 1 lingura rasa cacao) si se toarna deasupra amestecand usor la suprafata. Se coace la 180-200*C timp de 20-25 minute.
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-a racit si se taie felii. Se poate servi si la cafea.
Reteta Chec a la Salmida a fost propusa de Salmida pe forum culinar.ro
Alte retete de chec gasiti aici:
Chec tigru,
Chec cu visine
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiCine a zis ca nu se poate manca foarte bine fara carne ? Noi ne-am obisnuit sa mancam mai rar carne, asa ca incercam tot...
Chiftelute de conopida• vidati toate ingredientele intr-o punga mare (cu exceptia parmezanului si a smantanii dulci), folosind aparatul de vidare
Supa de rosii cu busuioc si parmezanPentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...
Supa crema de spanac cu leurdaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii