Se separa albusele si se bat spuma tare. Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna fierbinte, treptat peste a
Se separa albusele si se bat spuma tare. Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna fierbinte, treptat peste albus batandu-se in continuare. Se lasa cateva minute sa se raceasca si se adauga zeama de lamaie.
Se bate iar albusul pana se intareste. Se adauga galbenusurile pe rand, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Ingredientele se adauga treptat batand albusul tot timpul.
Se toarna compozitia in forma sau in 2 tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina sau se poate folosi hartie de copt.
Se pot opri cateva linguri din compozitie in care se adauga cacao (la 4 linguri compozitie - 1 lingura rasa cacao) si se toarna deasupra amestecand usor la suprafata. Se coace la 180-200*C timp de 20-25 minute.
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-a racit si se taie felii. Se poate servi si la cafea.
Reteta Chec a la Salmida a fost propusa de Salmida pe forum culinar.ro
Alte retete de chec gasiti aici:
Chec tigru,
Chec cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii