Chec a la Salmida

Se separa albusele si se bat spuma tare. Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna fierbinte, treptat peste a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chec a la Salmida

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 9-10 linguri de faina
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • coaja rasa de citrice
  • zahar vanilat
  • esente
  • cacao

Mod de preparare

Se separa albusele si se bat spuma tare. Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna fierbinte, treptat peste albus batandu-se in continuare. Se lasa cateva minute sa se raceasca si se adauga zeama de lamaie.

Se bate iar albusul pana se intareste. Se adauga galbenusurile pe rand, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Ingredientele se adauga treptat batand albusul tot timpul.

Se toarna compozitia in forma sau in 2 tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina sau se poate folosi hartie de copt.

Se pot opri cateva linguri din compozitie in care se adauga cacao (la 4 linguri compozitie - 1 lingura rasa cacao) si se toarna deasupra amestecand usor la suprafata. Se coace la 180-200*C timp de 20-25 minute.

Se pudreaza cu zahar dupa ce s-a racit si se taie felii. Se poate servi si la cafea.

Reteta Chec a la Salmida a fost propusa de Salmida pe forum culinar.ro

Alte retete de chec gasiti aici:

Chec tigru,

Chec cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci