Clatitele traditionale sunt cea mai buna varianta pentru un desert rapid si delicios, pentru ca se fac repede si dispar la fel de repede din farfurie.
Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, romul, uleiul, 50 ml lapte, iar dupa ce s-au amestecat bine se adauga faina si se freaca cu dosul lingurii pe marginea cratitei pana cand compozitia nu mai are cocoloase, se adauga si restul de lapte, cate putin pana se dilueaza compozitia. Albusurile se bat spuma tare si se adauga in compozitie si apoi se amesteca cu un polonic. Clatitele vor fi foarte fragede. Dupa ce s-a infierbantat tigaia se pune ulei si apoi cate 1/2 de polonic de compozitie, dar nu direct pe flacara si compozitia nu se toarna intr-un singur loc ci circular.
Dupa ce clatitele s-au copt se umple cu dulceata de la Bunatati din natura, le puteti impaturi si in 4, si pudrate cu zahar vanilat .
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii