Crema englezeasca este usor de preparat, foarte aromata, si poate fi folosita cu succes la prepararea prajiturilor, deserturilor rapide, sau la prepararea tartelor.
Se pune laptele pe foc la incalzit cu aromele (scortisoara sau vanilia si coaja de lamiie sau portocala). Nu se lasa decit pina se incalzeste bine, nu se da in foc. Se separa galbenusurile de albusuri (albusurile nu se folosesc la reteta asta). Se amesteca usor galbenusurile cu zaharul intr-un vas si apoi se toarna laptele cald, amestecindu-se pina se face ca o crema lichida. Se pune la foc (pe plita sa nu se lipeasca) sau la baie marina si se amesteca pina se mai ingroasa (ca o smintina care curge greu).
Crema englezeasca se foloseste la prepararea diferitelor retete de prajituri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii