Inghetata

Pentru ca inghetata sa iasa bine trebuie indeplinite 2 conditii :amestecul sa fie lasat cateva ore la frigider inainte de a-l pune in masina care il

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Inghetata

Ingrediente

  • Pentru inghetata de capsune:
  • 400 g capsune facute piure
  • 200 ml smantana dulce
  • 25 g glucoza
  • 50 g zahar
  • Pentru inghetata de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 125 ml smantana dulce
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g glucoza
  • Pentru inghetata de cafea:
  • 300 ml lapte
  • 150 ml smantana dulce
  • 100 g zahar
  • 50 g glucoza
  • o fiola de esenta de cafea pentru dulciuri
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 150 g ciocolata
  • 70 g zahar
  • 30 g glocoza
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte

Mod de preparare

Pentru ca inghetata sa iasa bine trebuie indeplinite 2 conditii :amestecul sa fie lasat cateva ore la frigider inainte de a-l pune in masina care il ingheata; o treime din cantitatea de zahar sa fie inlocuita cu glucoza.

Inghetata de capsune:

Se face mai intai piureul de capsune in mixer, se adauga smantana, glucoza, zahar si se pune la frigider, apoi in masina la inghetat.

Inghetata de vanilie:

Se amesteca laptele cu smantana si se incalzesc. In robot se bate spuma zaharul cu galbenusurile si cand se fac albe se adauga incetisor amestecul de lapte apoi se pun pe foc mic si se amesteca pana ce se lipeste pe lingura un strat fin de crema. Se pune apoi amestecul la racit in chiuveta cu apa rece, crema se intareste un pic dar nu asa de mult ca cea de vanilie tocmai datorita faptului ca se intareste doar de la fiertul galbenusului.

Inghetata de cafea:

Se amesteca totul intr-un castron, se da cateva ore la frigider, apoi jumatate de ora in masina de inghetata.

Inghetata de ciocolata:

Se incalzeste laptele, se pune in el, cand este cald, ciocolata bucatele si se amesteca bine. Intre timp se bate spuma zaharul cu galbenusurile, si cand sunt gata se adauga amestecul de lapte

Se pune pe foc mic si se amesteca pana se umfla apoi se adauga glucoza.


Se orneaza cu fructe si cu frisca. Reteta Inghetata de capsune/vanilie/cafea/ciocolata este propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete dulciuri recomandate

Spuma de capsuni

Spuma de portocale

Cornulete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide