Inghetata

Pentru ca inghetata sa iasa bine trebuie indeplinite 2 conditii :amestecul sa fie lasat cateva ore la frigider inainte de a-l pune in masina care il

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Inghetata

Ingrediente

  • Pentru inghetata de capsune:
  • 400 g capsune facute piure
  • 200 ml smantana dulce
  • 25 g glucoza
  • 50 g zahar
  • Pentru inghetata de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 125 ml smantana dulce
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g glucoza
  • Pentru inghetata de cafea:
  • 300 ml lapte
  • 150 ml smantana dulce
  • 100 g zahar
  • 50 g glucoza
  • o fiola de esenta de cafea pentru dulciuri
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 150 g ciocolata
  • 70 g zahar
  • 30 g glocoza
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte

Mod de preparare

Pentru ca inghetata sa iasa bine trebuie indeplinite 2 conditii :amestecul sa fie lasat cateva ore la frigider inainte de a-l pune in masina care il ingheata; o treime din cantitatea de zahar sa fie inlocuita cu glucoza.

Inghetata de capsune:

Se face mai intai piureul de capsune in mixer, se adauga smantana, glucoza, zahar si se pune la frigider, apoi in masina la inghetat.

Inghetata de vanilie:

Se amesteca laptele cu smantana si se incalzesc. In robot se bate spuma zaharul cu galbenusurile si cand se fac albe se adauga incetisor amestecul de lapte apoi se pun pe foc mic si se amesteca pana ce se lipeste pe lingura un strat fin de crema. Se pune apoi amestecul la racit in chiuveta cu apa rece, crema se intareste un pic dar nu asa de mult ca cea de vanilie tocmai datorita faptului ca se intareste doar de la fiertul galbenusului.

Inghetata de cafea:

Se amesteca totul intr-un castron, se da cateva ore la frigider, apoi jumatate de ora in masina de inghetata.

Inghetata de ciocolata:

Se incalzeste laptele, se pune in el, cand este cald, ciocolata bucatele si se amesteca bine. Intre timp se bate spuma zaharul cu galbenusurile, si cand sunt gata se adauga amestecul de lapte

Se pune pe foc mic si se amesteca pana se umfla apoi se adauga glucoza.


Se orneaza cu fructe si cu frisca. Reteta Inghetata de capsune/vanilie/cafea/ciocolata este propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete dulciuri recomandate

Spuma de capsuni

Spuma de portocale

Cornulete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori