Deserturi racoritoare de vara
Se pune laptele impreuna cu smantana, jumatate din zahar la bain marie si se amesteca cu o paleta pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile batute spuma cu cealalta jumatate cantitate de zahar si se continua omogenizarea pana se face o spuma deasupra. Nu trebuie sa ajunga la fierbere, altfel se va taia, apoi se lasa sa se racoreasca.
Intre timp se curata bananele de coaja. Se rup in bucati si se paseaza foarte bine, se adauga crema mascarpone, petalele de trandafiri, esenta, 1 lingura whiskey si se omogenizeaza, apoi se toarna crema de oua si se amesteca cu paleta usor.
Se pune vasul la congelator pentru circa doua ore, dupa care se scoate si se mai amesteca, se mai procedeaza la fel macar de vreo 3 ori.
Se serveste la inghetarea completa cu sirop de la petalele de trandafiri.
Sa aveti pofta, dragilor!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii