In ajun se pune forma pentru inghetata in congelator. Intr-o craticioara se bat galbenusurile cu oul intreg si se adauga ul in ploaie, amestecand u.
In ajun se pune forma pentru inghetata in congelator.
Intr-o craticioara se bat galbenusurile cu oul intreg si se adauga ul in ploaie, amestecand u.
Se pune jumatate din cantitatea de smantana peste acest amestec, se asaza craticioara pe foc foarte mic si se lasa la fiert, pe bain-marie, batand u cu o lingura, pana ce crema se ingroasa si se prinde de lingura.
Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Se pune cafeaua intr-un vas si se toarna peste ea apa clocotita.
Se lasa 15 minute acoperita, apoi se strecoara.
Se pun nucile cateva minute in cuptorul incins, apoi se zdrobesc marunt.
Crema preparata inainte si racita se imparte in doua. O parte se amesteca cu cafeaua strecurata / cealalta parte se amesteca cu nucile.
Cele doua creme se pun in vase separate si se dau la racit pana se intaresc.
Dupa cca 1 ora, se scote din frigider si se bat bine cu telul ca sa se omogenizeze.
Smantana se bate foarte bine, intr-un vas, pana se intareste, apoi se imparte in doua si se amesteca, jumatate in crema de cafea, jumatate in crema cu nuci.
Se pun cele doua creme in vase separate si se dau la congelator.
Dupa 1 ora se scot cele doua creme din congelator si se bat din nou cu telul.
Crema cu nuci se pune intr-un vas la congelat.
Cu crema de cafea se tapeteaza peretii unei forme pentru inghetata si se indeasa bine cu o lingura udata cu apa.
Se pune si aceasta forma in congelator.
Dupa 1 ora se scoate crema de nuci si se umple cu ea forma tapetata cu crema de cafea, dupa ce a fost batuta cu telul.
Se tine inghetata in congelator timp de cel putin 4 ore. inainte de a servi, se scoate forma din frigider, se inmoaie in apa calda si se rastoarna pe un platou. Se omeaza cu frisca si bomboane de cafea cu lichior.
Alte retete de dulciuri recomandate
Sirop brad
chec cu visine
Sirop de capsuni
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleO reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...
Desert prajitura de joi a OctavieiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii