Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa. Se amesteca si se lasa putin la racit. Se bate cu
Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa.
Se amesteca si se lasa putin la racit.
Se bate cu telul smantana intr-o alta cratita si apoi se incorporeaza in smantana ciocolata topita.
Se adauga stafidele bine spalate, ciresele confiate si ciocolata rasa.
Se toarna preparatul intr-o forma de metal cu o capaciÂtate de 1 I, se netezeste suprafata si se pune forma in congelator pentru o noapte.
A doua zi, se zdrobeste restul de ciocolata si se topeste intr-o craticioara, in bain-marie.
Se scoate forma din congelator, se cufunda cateva secunde in apa calda, apoi se rastoarna pe un platou.
Se inlatura forma de metal si se toarna peste inghetata ciocolata topita.
In contact cu gheata, aceasta se va intari imediat.
Se poate servi cu frisca.
Alte dulciuri recomandate
Prajituri cu visine
Tort cu visine
Placinta visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii