Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa. Se amesteca si se lasa putin la racit. Se bate cu
Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa.
Se amesteca si se lasa putin la racit.
Se bate cu telul smantana intr-o alta cratita si apoi se incorporeaza in smantana ciocolata topita.
Se adauga stafidele bine spalate, ciresele confiate si ciocolata rasa.
Se toarna preparatul intr-o forma de metal cu o capaciÂtate de 1 I, se netezeste suprafata si se pune forma in congelator pentru o noapte.
A doua zi, se zdrobeste restul de ciocolata si se topeste intr-o craticioara, in bain-marie.
Se scoate forma din congelator, se cufunda cateva secunde in apa calda, apoi se rastoarna pe un platou.
Se inlatura forma de metal si se toarna peste inghetata ciocolata topita.
In contact cu gheata, aceasta se va intari imediat.
Se poate servi cu frisca.
Alte dulciuri recomandate
Prajituri cu visine
Tort cu visine
Placinta visine
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaUn preparat devenit traditional in familia noastra!
Coasta de miel umplutaCred ca stiti deja, sau daca nu aflati acum, ca ador aceste prajituri cu foi coapte pe dosul tavii, dar nu imi place deloc sa...
Prajitura cu foi cu nuca si crema de vanilie cu mascarpone
Comentarii