Inghetata cu ciocolata si stafide

Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa. Se amesteca si se lasa putin la racit. Se bate cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 75 g ciocolata rasa
  • 100 g stafide
  • 50 g cirese confiate
  • 450 ml smantana grasa

Mod de preparare

Se maruntesc 175 g ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain- marie, cu 4 linguri de apa.

Se amesteca si se lasa putin la racit.

Se bate cu telul smantana intr-o alta cratita si apoi se incorporeaza in smantana ciocolata topita.

Se adauga stafidele bine spalate, ciresele confiate si ciocolata rasa.

Se toarna preparatul intr-o forma de metal cu o capaci­tate de 1 I, se netezeste suprafata si se pune forma in congelator pentru o noapte.

A doua zi, se zdrobeste restul de ciocolata si se topeste intr-o craticioara, in bain-marie.

Se scoate forma din congelator, se cufunda cateva secunde in apa calda, apoi se rastoarna pe un platou.

Se inlatura forma de metal si se toarna peste inghetata ciocolata topita.

In contact cu gheata, aceasta se va intari imediat.
Se poate servi cu frisca.

Alte dulciuri recomandate

Prajituri cu visine

Tort cu visine

Placinta visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide