Inghetata cu rom si coniac

1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa. 2. Se adauga laptele care se toarna treptat amestecand continuu. 3.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 375 ml firsca
  • 100 g zahar
  • 2 ligurinte esenta de vanilie
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 2 linguri rom negru
  • 2 linguri coniac

Mod de preparare

1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa.

2. Se adauga laptele care se toarna treptat amestecand continuu.

3. Se pune vasul la bain-marie, la foc potrivit. Se amesteca tot timpul in vas. Compozitia nu trebuie sa fiarba!

4. Compozitia trebuie sa stea pe foc pana cand se ingroasa.

5. Se ia vasul de pe foc, si se lasa compozitia la racit. Se amesteca din cand in cand.

6. Cand compozitia este rece se adauga frisca, esenta de vanilie, romul, coniacul si nucsoara.

7. Se amesteca bine si se pune la congelat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci