Inghetata cu vanilie si zmeura este o delicioasa reteta de inghetata de casa, cu crema fina cu aroma de vanilie si fructe.
1.Se prepara crema de vanilie astfel: se fierbe laptele cu 100 g zahar si batonul de vanilie, se lasa sa se racoreasca un pic apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri si se toarna in fir subtire peste amidonul alimentar de porumb, amestecand continuu cu un tel, pe flacara mica sau la bain marin, pana se ingroasa.
Cele doua albusuri se bat spuma cu cele 50 g de zahar,pana se obtine o bezea care se incorporeaza in crema calduta de vanilie.
2.Se prepara cea de-a doua crema astfel: se infirbanta laptele amestecat cu 100 g zahar apoi se toarna peste amidon, amestecand continuu cu telul, pe flacara mica a aragazului pana se ingroasa. Dam la o parte, lasam sa se racoreasca un pic apoi incorporam margarina, cate putin si la sfarsit adaugam si o lingura de dulceata.
3.S e aseaza cremele fierbinti in cupe, alternand straturile intre ele, adaugand deasupra fiecarui strat si cate o lingurita de dulceata. Se da la rece cel putin doua ore inainte de a servi acest delicios desert.
Pofta buna!
Inghetata de vanilie si zmeura se serveste rece, alaturi de fructe proaspete.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii