Se pun galbenusurile impreuna cu ouale intregi, zaharul, laptele intr-un vas, la fiert in bain-marie. Se amesteca compozitia pana cand incepe se fiar
Se pun galbenusurile impreuna cu ouale intregi, zaharul, laptele intr-un vas, la fiert in bain-marie. Se amesteca compozitia pana cand incepe se fiarba, apoi se ia de pe aburi si se pune intr-un vas cu apa rece si se amesteca continuu pana se raceste. Separat, se pun alunele la prajit, se freaca in maini, apoi se sfarama fin si se adauga in compozitia racita. Se mai adauga zaharul ars, frisca nebatuta, zaharul vanilat si dupa ce se amesteca usor se toarna in cupe, care se dau apoi la rece.
Se serveste dupa cateva ore.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine Tort diplomat Tiramisu

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii