Inghetata de alune cu frisca

Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar. Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina. Se bate cu telul pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 200 ml de lapte
  • 300 ml smantana
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 180 g alune pralinate
  • 2 foi de gelatina
  • 1 lingura lighior de alune
  • 200 g smantana dulce
  • frisca pentru ornat
  • Pentru gelatina de cafea:
  • 5 lingurite de cafea
  • 2 lingurite de nes
  • 150 g zahar
  • 8 foi de gelatina

Mod de preparare

Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar.

Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina.

Se bate cu telul pana se dizolva complet gelatina si se pune la frigider.

Separat, se amesteca laptele, smantana si alunele pralinate si se pun la foc.

Cand se infierbanta, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, lichio­rul de alune si 2 foi de gelatina. Se lasa sa dea un clocot, avand grija sa nu se taie, apoi se lasa la racit.

Se serveste punand in castronele un strat de gelatina de cafea peste care se adauga inghetata de alune si se acopera cu frisca preparata din smantana dulce.
Se decoreaza cu un praf de cacao.

Alte dulciuri recomandate

Prajitura cu lamaie

Prajitura nuci

Prajituri cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori