Se bat spuma albusurile, impreuna cu zaharul tos si cu o jumatate de lingurita de esenta de rom (sau o lingura de rom), pana cand incep sa se intareas
Se bat spuma albusurile, impreuna cu zaharul tos si cu o jumatate de lingurita de esenta de rom (sau o lingura de rom), pana cand incep sa se intareasca. Atunci se adauga si galbenusurile, precum si zeama de Ia compot. Se amesteca putin, se pune vasul intr-un altul mai larg, cu apa clocotita, aflat pe foc. Se bate cu telu pana cand incepe sa se lege compozitia si devine spumoasa. Atunci, se muta intr-un vas cu apa rece. Dupa ce s-a racit complet, se adauga frisca si se omogenizeaza.
Se repartizeaza in cupe si se introduce la congelator.
Alte dulciuri retete recomandate
Galuste cu prune
Inghetata de zmeura
Inghetata cu capsuni
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii