Se separa albusurile si se bat spuma. Se adauga zaharul tos si o jumatate de lingurita de esenta de rom, sau o lingura de rom. Se bate spuma pana can
Se separa albusurile si se bat spuma. Se adauga zaharul tos si o jumatate de lingurita de esenta de rom, sau o lingura de rom. Se bate spuma pana cand se face ca zapada, dupa care se introduce la frigider. Se dizolva cacaua si zaharul vanilat intr-un sfert de cana de apa fiarta si se lasa pana se raceste acest lichid, apoi se da la frigider. Dupa vreo doua ore, se scot si se amesteca astfel: se rastoarna intr-un vas mai intai spuma din albusuri, apoi frisca si la urma, cacaua dizolvata. Se amesteca bine cu telul pana cand se omogenizeaza, apoi se pune in cupe, iar acestea se pun la congelator pana in momentul servirii.
Alte retete dulciuri recomandate
Inghetata cu capsuni
Inghetata de zmeura
Galuste cu prune
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii