Inghetata de cacao

Se separa albusurile si se bat spuma. Se adauga zaharul tos si o jumatate de lingurita de esenta de rom, sau o lingura de rom. Se bate spuma pana can

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • o jumatate de cana de zahar tos
  • 2 linguri de cacao
  • 250 g frisca
  • un plic de zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se separa albusurile si se bat spuma. Se adauga zaharul tos si o jumatate de lingurita de esenta de rom, sau o lingura de rom. Se bate spuma pana cand se face ca zapada, dupa care se introduce la frigider. Se dizolva cacaua si zaharul vanilat intr-un sfert de cana de apa fiarta si se lasa pana se raceste acest lichid, apoi se da la frigider. Dupa vreo doua ore, se scot si se amesteca astfel: se rastoarna intr-un vas mai intai spuma din albusuri, apoi frisca si la urma, cacaua dizolvata. Se amesteca bine cu telul pana cand se omogenizeaza, apoi se pune in cupe, iar acestea se pun la congelator pana in momentul servirii.

Alte retete dulciuri recomandate

Inghetata cu capsuni

Inghetata de zmeura

Galuste cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci