Inghetata de caise

Se aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingura de lemn, se lasa pe un tifon sa se scurga. Se foloseste numai sucul de fructe. Pe foc mic, se pune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg de caise
  • 1/2 kg zahar
  • 1 l apa
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingura de lemn, se lasa pe un tifon sa se scurga. Se foloseste numai sucul de fructe. Pe foc mic, se pune zaharul intr-un vas emailat impreuna cu un litru de apa si se amesteca pana la completa dizolvare. Se trage vasul de pe foc, se adauga sucul de fructe, se omogenizeaza si se pune amestecul in forme speciale de inghetata. Formele se introduc in congelator si se lasa pana cand ingheata continutul. In amestec se stoarce lamiie.
Se serveste in cupe mari cu frisca sau topping de fructe.

Alte retete recomandate:

Dulceata de gutui

Prajitura cu prune

Galuste de prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc