Inghetata de ciocolata

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cacaua. Se adauga laptele caldut si se amesteca bine. Se pune vasul la fiert in baie de aburi, amestecand conti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de lapte
  • 4 galbenusuri
  • 400 g ciocolata
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita de esenta de rom

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cacaua. Se adauga laptele caldut si se amesteca bine. Se pune vasul la fiert in baie de aburi, amestecand continuu, pana se ingroasa. Jumatate din cantitatea de ciocolata se da prin razatoare si se adauga in crema de ou, amestecand pana se topeste.

Se lasa crema sa se raceasca si apoi se adauga esenta de rom si restul de ciocolata, care a fose taiata in bucatele cat mai mici. Se toarna compozitia in forme si se lasa la congelator pana se intareste.

Alte dulciuri retete recomandate

Inghetata de zmeura

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc