Inghetata de ciocolata cu smantana este o reteta de ciocolata de casa foarte cremoasa, cu aroma intensa de ciocolata.
Am mixat bine galbenusurile cu zaharul pudra, pana s-a facut ca o maioneza, dupa care am incorporat smantana.
Am topit ciocolata la bain marie, apoi am incorporat-o in smantana, am adaugat si cacao totodata.
Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul tos pana ce se topeste zaharul, apoi le amestecam cu crema de smantana, cu ajutorul unei spatule, miscari usoare de jos in sus, dinspre exterior spre interior.
Eu am pus compozitia in masina de inghetata si am lasat-o sa-si faca treaba pentru 40 de min, dupa care vasul la congelator pentru 2 ore. Daca nu aveti masina de inghetata, o puneti intr-o cutie/ vas, o dati la congelator pentru 4 ore si amestecati in ea din ora in ora ca sa nu se formeze ace.
Puteti obtine o inghetata de casa delicioasa si daca folositi iaurt.
Servim inghetata de ciocolata cu sos de ciocolata sau cappucino, frisca si fistic macinat, fursecuri.
Mai multe retete, pe:http://pasiunilealynei.wordpress.com/
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii